Onsdag d. 10. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Fiskedeller og salat med citrondressing
Gode fiskefrikadeller med sundt tilbehør

4 pers.
Ingredienser til fiskedeller og salat med citrondressing
Fiskefrikadeller:
225 g torskefilet
225 g laksefilet
1½ tsk. salt
4 spsk. havregryn
½ dl mælk
1 æg
Olie til stegning
Stegte kartofler:
3 store bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
Salat:
250 g cremefraiche 18 %
1-2 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
2 mini-romainesalater
300 g grønne ærter
PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger
Fremgangsmåde
Stegte kartofler:
Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre i en 225° varm ovn. Det tager ca. 25 min.
Fiskefrikadeller:
Skær de to slags fisk i grove tern. Kør dem i en foodprocessor til en grofthakket masse med salt og havregryn. Tilsæt mælk og sammenpisket æg og form farsen til frikadeller, der steges i olien over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side.
Salat:
Rør cremefraiche med citronsaft, sukker og salt. Del salaten i blade og vend dem i dressingen. Vend ærterne i.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Fish and chips