Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • fisk
  • mager fisk
  • Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Disse fiskefrikadeller er tilberedt med flere slags krydderurter. Du kan vælge dem, du synes bedst om. Servér fiskefrikadellerne med persillesauce eller én lækker hjemmelavet remoulade.

Mail Print
Lækre fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Mandag d. 8. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Fiskefrikadellerne i denne opskrift er lavet af torsk, men du kan også bruge de langt billigere torskefisk som sej, lubbe, hvilling og lange.

Brug frisk eller frossen fisk, det giver langt bedre resultat end den færdiglavede fiskefars.

Ingredienser til Lone Landmands fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller til 4-6 personer

- 1 kg torskefilet
- 1 stort løg
- 2 æg
- 2 dl fløde
- ½ dl jomfruolivenolie
- 1 dl mælk
- 1 tsk. fint salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 2 dl mel
- 10 spsk. finthakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg og oregano
- Smør og solsikke- eller vindruekerneolie til stegning

Fremgangsmåde til Lone Landmands fiskefrikadeller

Først skal du sikre dig, at fileterne er helt benfri. Mærk grundigt efter med fingrene.

Skræl løget og hak det groft. Giv det en omgang i foodprocessoren, inden torsken kommes i. Kør, til fisken er jævnthakket og tilsæt så æg, fløde, olie, mælk, salt og peber. Kør videre, til massen er finthakket. Den kan godt blive ret stiv undervejs.

Tilsæt mel. Melet er nødvendigt for at holde sammen på farsen under stegningen. Kan din foodprocessor ikke få melet vendt i, så flyt farsen over i en skål og rør det i med håndkraft. Stil fiskefarsen i køleskab og lad den hvile i en lille halv time.

PRØV OGSÅ: Laks med rucola-pesto

Rør herefter de friskhakkede krydderurter i. Jeg bruger dild, purløg og kruspersille.

Når der skal steges fiskefrikadeller, må man altså ikke spare på fedstoffet. Brug halvt smør og halv olie og fortvivl ikke - dine fiskefrikadeller suger næsten ikke noget af fedtstoffet til sig, det står bare tilbage i panden efter stegningen.

Tag en god spiseskefuld fars til én fiskefrikadelle, dyp skeen i fedstoffet mellem hvert dyk i farsen, så glider den lige af skeen. Steg dine fiskefrikadeller ved middelstærk varme, til de er gyldenbrune og sprøde. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber under stegningen.

Nyd dine lækre fiskefrikadeller med nye kartofler, en god persillesauce eller en skefuld hjemmelavet remoulade, som du kan se opskriften på nedenfor.

TIP
Opskriften rækker til en temmelig stor portion, så der vil muligvis blive en del tilovers. Skulle der ikke blive spist op, så glæd dig til næste dag, hvor dine fiskefrikadeller vil gøre sig fint på frokostbordet.

Ingredienser til Lone Landmands hjemmelavede remoulade

At lave remoulade er ikke en stor kunst - det er noget, som alle kan binde an med hjemme i køkkenet. Grundingrediensen er mayonnaise, og her kunne man jo nemt fristes til at købe en færdig i supermarkedet, men det er faktisk uendelig enkelt at røre den selv. Giv det en chance, du vil ikke fortryde!

Ca. 500 g

- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (= 2 æggeblommer)
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 1 tsk. fint salt
- Ca. 3 dl smagsneutral olie, fx solsikke- eller vindruekerneolie
- 1 tsk. karry
- ½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. rørsukker
- 1 knsp. cayennepeber
- 100 g afdryppet, hakket pickles (forskellige syltede grøntsager)
- Friskkværnet peber og salt

PRØV OGSÅ: Endnu en klassiker - paneret rødspætte med persillesovs

Sådan laver du Lone Landmands hjemmelavede remoulade

Tag en skål frem, ikke for stor, så forsvinder mayonnaisen bare op ad siderne. Hæld æggeblommerne i skålen og pisk dem sammen med sennep, eddike og salt. Det er vigtigt, at æggeblommerne har samme temperatur som olien, så lad dem stå ganske kort, til de har den rette temperatur.

En anden væsentlig ting er, at du bruger det rigtige piskeris. Jo flere tråde i riset, des nemmere er det at piske mayonnaisen op. Jeg bruger et spiralpiskeris, så skal der ikke piskes nær så meget, som med et mere åbent.

Tilsæt først et par dråber olie og pisk dem godt ind i æggeblandingen. Herefter kan der tilsættes olie i en tynd stråle, mens der stadig piskes. Tilsæt kun lidt ad gangen til at begynde med derefter mere og mere. Er det første gang, du laver mayonnaise, så tag det helt roligt. Er du forsigtig, kan det næsten ikke gå galt.

Efterhånden som olien bliver optaget, stivner massen. Efter et par deciliter begynder det at ligne noget. Det er op til dig selv, hvor stiv du ønsker mayonnaisen - fortsæt med at tilsætte olie, til du er tilfreds med konsistensen, men husk, at når du tilsætter hakket pickles, så bliver det hele noget tyndere. Pisk karry og gurkemeje i til sidst og vend pickles i mayonnaisen.

Smag din fine remoulade til med sukker, eddike, salt, peber og en lille smule cayennepeber. Den kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.

TIP
Er lagen meget sur, kan du kortvarigt vande de syltede grøntsager ud, inden de afdryppes og hakkes fint. Du bestemmer selv, hvor grov din remoulade skal være.

Prøv også disse lækre pizzaer:

11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)

Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her

Lækker pizza

Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her

1 / 12
Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her

Deep pan-kartoffelpizza

Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her

2 / 12
Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her

Prøv en fuldkornspizza

Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her

3 / 12
Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her  Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her 

Lukket pizza med skinke

Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her 

4 / 12
Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her

Lyn-pizza

Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her

5 / 12
Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her

Mexicansk pizza

Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her

6 / 12
Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her

Pizzasnegle

Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her

7 / 12
Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her
Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her

Pizza med italiensk fyld

Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her

8 / 12
Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her

Speltpizza med parmaskinke

Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her

9 / 12
Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her

Himmelsk pizza

Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her

10 / 12
Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her
Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her

Pizza variable

Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her

11 / 12

Relaterede artikler

Dejlige fastelavnsboller med fyld af remonce og flødeskum. Bollerne er pyntet på toppen med grøn glasur.

Fastelavnsboller med grøn glasur

Kransekage

Klassisk kransekage

Opskrift på risalamande

Risalamande

Slip for ondt i maven: 10 råd ved julebordet

Nyeste artikler

  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom

Relaterede Artikler

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Frikadeller med sveskefyld, syltede løg og rødkålssalat

Kapersbøffer med rødbedesalat

Hurtigt hvidløgsbrød med persille

Læs mere om

  • fiskefrikadeller
  • frikadeller
  • lone landmand
  • klassikere

Vild med denne opskrift på fiskefrikadeller? Prøv også de lækre fiskefrikadeller af tun, slankeklubbens fiskefrikadeller med remoulade eller Lone landmands klassiske fiskefrikadeller.

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Fastelavnsboller med grøn glasur

Klassisk kransekage

Risalamande

Slip for ondt i maven: 10 råd ved julebordet

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Mest læste

  • Tunbøf med citronsauce
  • Ovnbagt skrubbe med sensommergrønt
  • Moderne mormormad: Hit fra 70’erne & 80’erne
  • Grillet langefilet med urter og stuvede asparges
  • Paneret torsk

Seneste nyt

  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør

Få flere opskrifter på fiskefrikadeller på femina.dk

Du kan også prøve sunde fiskefrikadeller på Q.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00