mager fisk

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

8. juli 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Disse fiskefrikadeller er tilberedt med flere slags krydderurter. Du kan vælge dem, du synes bedst om. Servér fiskefrikadellerne med persillesauce eller én lækker hjemmelavet remoulade.

Fiskefrikadellerne i denne opskrift er lavet af torsk, men du kan også bruge de langt billigere torskefisk som sej, lubbe, hvilling og lange.

Brug frisk eller frossen fisk, det giver langt bedre resultat end den færdiglavede fiskefars.

Ingredienser til Lone Landmands fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller til 4-6 personer

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- 1 kg torskefilet
- 1 stort løg
- 2 æg
- 2 dl fløde
- ½ dl jomfruolivenolie
- 1 dl mælk
- 1 tsk. fint salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 2 dl mel
- 10 spsk. finthakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg og oregano
- Smør og solsikke- eller vindruekerneolie til stegning

Fremgangsmåde til Lone Landmands fiskefrikadeller

Først skal du sikre dig, at fileterne er helt benfri. Mærk grundigt efter med fingrene.

Skræl løget og hak det groft. Giv det en omgang i foodprocessoren, inden torsken kommes i. Kør, til fisken er jævnthakket og tilsæt så æg, fløde, olie, mælk, salt og peber. Kør videre, til massen er finthakket. Den kan godt blive ret stiv undervejs.

Tilsæt mel. Melet er nødvendigt for at holde sammen på farsen under stegningen. Kan din foodprocessor ikke få melet vendt i, så flyt farsen over i en skål og rør det i med håndkraft. Stil fiskefarsen i køleskab og lad den hvile i en lille halv time.

PRØV OGSÅ: Laks med rucola-pesto

Rør herefter de friskhakkede krydderurter i. Jeg bruger dild, purløg og kruspersille.

Når der skal steges fiskefrikadeller, må man altså ikke spare på fedstoffet. Brug halvt smør og halv olie og fortvivl ikke - dine fiskefrikadeller suger næsten ikke noget af fedtstoffet til sig, det står bare tilbage i panden efter stegningen.

Tag en god spiseskefuld fars til én fiskefrikadelle, dyp skeen i fedstoffet mellem hvert dyk i farsen, så glider den lige af skeen. Steg dine fiskefrikadeller ved middelstærk varme, til de er gyldenbrune og sprøde. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber under stegningen.

Nyd dine lækre fiskefrikadeller med nye kartofler, en god persillesauce eller en skefuld hjemmelavet remoulade, som du kan se opskriften på nedenfor.

TIP
Opskriften rækker til en temmelig stor portion, så der vil muligvis blive en del tilovers. Skulle der ikke blive spist op, så glæd dig til næste dag, hvor dine fiskefrikadeller vil gøre sig fint på frokostbordet.

Ingredienser til Lone Landmands hjemmelavede remoulade

At lave remoulade er ikke en stor kunst - det er noget, som alle kan binde an med hjemme i køkkenet. Grundingrediensen er mayonnaise, og her kunne man jo nemt fristes til at købe en færdig i supermarkedet, men det er faktisk uendelig enkelt at røre den selv. Giv det en chance, du vil ikke fortryde!

Ca. 500 g

- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (= 2 æggeblommer)
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 1 tsk. fint salt
- Ca. 3 dl smagsneutral olie, fx solsikke- eller vindruekerneolie
- 1 tsk. karry
- ½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. rørsukker
- 1 knsp. cayennepeber
- 100 g afdryppet, hakket pickles (forskellige syltede grøntsager)
- Friskkværnet peber og salt

PRØV OGSÅ: Endnu en klassiker - paneret rødspætte med persillesovs

Sådan laver du Lone Landmands hjemmelavede remoulade

Tag en skål frem, ikke for stor, så forsvinder mayonnaisen bare op ad siderne. Hæld æggeblommerne i skålen og pisk dem sammen med sennep, eddike og salt. Det er vigtigt, at æggeblommerne har samme temperatur som olien, så lad dem stå ganske kort, til de har den rette temperatur.

En anden væsentlig ting er, at du bruger det rigtige piskeris. Jo flere tråde i riset, des nemmere er det at piske mayonnaisen op. Jeg bruger et spiralpiskeris, så skal der ikke piskes nær så meget, som med et mere åbent.

Tilsæt først et par dråber olie og pisk dem godt ind i æggeblandingen. Herefter kan der tilsættes olie i en tynd stråle, mens der stadig piskes. Tilsæt kun lidt ad gangen til at begynde med derefter mere og mere. Er det første gang, du laver mayonnaise, så tag det helt roligt. Er du forsigtig, kan det næsten ikke gå galt.

Efterhånden som olien bliver optaget, stivner massen. Efter et par deciliter begynder det at ligne noget. Det er op til dig selv, hvor stiv du ønsker mayonnaisen - fortsæt med at tilsætte olie, til du er tilfreds med konsistensen, men husk, at når du tilsætter hakket pickles, så bliver det hele noget tyndere. Pisk karry og gurkemeje i til sidst og vend pickles i mayonnaisen.

Smag din fine remoulade til med sukker, eddike, salt, peber og en lille smule cayennepeber. Den kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.

TIP
Er lagen meget sur, kan du kortvarigt vande de syltede grøntsager ud, inden de afdryppes og hakkes fint. Du bestemmer selv, hvor grov din remoulade skal være.

Prøv også disse lækre pizzaer:

11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)

Sponsoreret indhold