mager fisk

Fiskestand af rødspætte med citrusdressing

8. december 2015 af Lone Landmand
Lækker lille anretning, der er velegnet som en del af frokostbordet eller som forret. Rødspættestanden og tilhørende dressing er smagt til med dild.

6 små anretninger

Ingredienser

Fiskestand
1 dl fløde
2 rødspættefileter med den hvide skindside på
½ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
2 spsk. grofthakket dild

Dressing
1 dl cremefraiche 38 %
Saft af ½ citron
1 spsk. friskhakket dild
Salt og friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Rødspætter på bund af bagte tomater

Fremgangsmåde

Fiskestand: Kog fløden lidt ind i en lille gryde. Skær de to fiskefileter i tynde strimler og tilsæt dem. Rør i gryden, til fisken begynder at gå i opløsning (ca. 5 min.). Smag til med salt og peber. Tag gryden af blusset, tilsæt dild, rør rundt og lad fiskemassen stå og hvile i 10 min., inden den fordeles i små, velsmurte eller filmbetrukne forme. Dæk fiskestanden med husholdningsfilm og sæt formene i køleskabet til dagen efter.

Dressing: Rør cremefraiche med citronsaft og hakket dild og smag til med salt og peber. Lad dressingen stå og trække koldt indtil serveringen.

Sponsoreret indhold