Fiskestand af rødspætte med citrusdressing

Lækker lille anretning, der er velegnet som en del af frokostbordet eller som forret. Rødspættestanden og tilhørende dressing er smagt til med dild.

Foto: Søren Kvist

6 små anretninger

Ingredienser

Fiskestand
1 dl fløde
2 rødspættefileter med den hvide skindside på
½ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
2 spsk. grofthakket dild

Dressing
1 dl cremefraiche 38 %
Saft af ½ citron
1 spsk. friskhakket dild
Salt og friskkværnet peber

 

PRØV OGSÅ: Rødspætter på bund af bagte tomater

 

Fremgangsmåde

Fiskestand: Kog fløden lidt ind i en lille gryde. Skær de to fiskefileter i tynde strimler og tilsæt dem. Rør i gryden, til fisken begynder at gå i opløsning (ca. 5 min.). Smag til med salt og peber. Tag gryden af blusset, tilsæt dild, rør rundt og lad fiskemassen stå og hvile i 10 min., inden den fordeles i små, velsmurte eller filmbetrukne forme. Dæk fiskestanden med husholdningsfilm og sæt formene i køleskabet til dagen efter. 

Dressing: Rør cremefraiche med citronsaft og hakket dild og smag til med salt og peber. Lad dressingen stå og trække koldt indtil serveringen.