Grillet fladfisk og asparges Bonanza

Til denne opskrift er især skrubbe, pighvar eller slethvar egnede, da de har et robust skind, som tåler den varme grill. Fisken serveres med en grøn aspargessauce, der indeholder løg og aspargesstykker.

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

To store skrubber eller små slethvarrer
400 g asparges
3 løg
1 dl fløde
Salt og friskkværnet peber
Solsikke- eller vindruekerneolie til pensling
1 spsk. smør
½ citron

PRØV OGSÅ: Ovnbagt skrubbe med sensommergrønt
 

Fremgangsmåde

Skyl fiskene og skrab skindet rent. Drys dem rundhåndet med salt og sæt dem til side på et køligt sted i en halv times tid, imens der tændes op i grillen.

Knæk den træede ende af aspargesstænglerne og skræl aspargesene fra hovederne og nedefter (gem skrællerne). Del løgene i mundrette både og sæt en lille gryde over med 4 dl vand, 1 dl fløde og ½ tsk. salt. Lad væsken koge op, giv aspargesskrællerne et opkog i et minut og flyt dem derpå straks over i en skål med iskoldt vand. Læg løgene i gryden og lad dem simre i 10 min. i væsken. Sluk og lad gryden stå på komfuret. 

Pensl fiskene med en smule olie og grill dem i 5-7 min. på hver side. Mærk efter med en gaffel på det tykkeste sted, om kødet slipper benene. Tag fiskene af og lad dem hvile.

Sigt væsken fra løgene over i en blender eller foodprocessor og kør den med aspargesskrællerne. Sigt saucen og hæld den tilbage i gryden sammen med løgene. Rist de hele asparges i smør med salt og peber – giv dem blot 1 minut for fuld varme. Snit stænglerne i mundrette stykker og vend dem i saucen, mens den forsigtigt varmes op. Den må endelig ikke koge, for så mister den sin smukke, grønne farve. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Servér retten med nye kartofler til.