Tirsdag d. 24. juni 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Grillet langefilet med urter og stuvede asparges
En herlig sommerret, hvor både fisk og asparges tilberedes på grillen. Husk, at fisken skal være med skind, når den skal grilles, og den skal kun steges på skindsiden på en meget varm og ren rist, så man er sikker på, at fisken slipper igen.

Lone Landmands grillede langefilet med urter og stuvede asparges

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 4 personer
Ingredienser
Langefilet
torskefisk med skind
En buket blandede krydderurter
(dild, persille, bronzefennikel e.l.)
1 løg
5 spsk. vindruekerneolie
Saften af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Aspargesstuvning
2 spsk. smør
1 lille løg, gerne skalotteløg
3 spsk. mel
3 dl grønsagsbouillon
2 dl fløde
400 g asparges
Salt og peber
Lidt citronsaft
Tilbehør
Kartofler
Evt. en grøn salat
PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Fremgangsmåde
Langefilet: Tænd op for grillen, og husk, at den skal være godt varm!
Hak urterne og løget meget fint, bland begge dele med vindruekerneolie og citronsaft og fordel blandingen på begge sider af fiskefileterne. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber og lad fiskekødet ligge og marinere lidt.
Læg fiskefileterne på den varme grill med skindsiden nedad og grill dem, til kødet begynder at koagulere i kanten og op gennem kødet. Det tager ikke mange minutter. Læg et stykke stanniol over fileterne for at få dem gennemtilberedt. Kødet skal kun lige stivne, så skal det af. Lad fiskefileterne hvile, mens du gør stuvningen færdig.
Aspargesstuvning: Smelt smørret i en kasserolle, hak løget fint og tilsæt det. Lad det simre, til det begynder at blive klart. Tilsæt melet, pisk det til en smørbolle og tilsæt herefter bouillon under omrøring ligesom til en almindelig opbagt sauce. Tilsæt fløden, lad saucen koge igennem ved svag varme i nogle minutter og sluk for varmen.
Grill dine asparges i 2-3 min., mens de vendes jævnligt. Tag dem af grillen og snit dem i tynde skiver. Tilsæt de fine skiver asparges til den opbagte sauce, giv det hele et opkog og smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér de urtekrydrede fileter med aspargesstuvning og kartofler samt evt. en grøn salat.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













