Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • fisk
  • mager fisk
  • Grillet langefilet med urter og stuvede asparges

Grillet langefilet med urter og stuvede asparges

En herlig sommerret, hvor både fisk og asparges tilberedes på grillen. Husk, at fisken skal være med skind, når den skal grilles, og den skal kun steges på skindsiden på en meget varm og ren rist, så man er sikker på, at fisken slipper igen.

Mail Print

Tirsdag d. 24. juni 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands grillede langefilet med urter og stuvede asparges


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

Langefilet

500 g langefilet eller anden
torskefisk med skind
En buket blandede krydderurter
(dild, persille, bronzefennikel e.l.)
1 løg
5 spsk. vindruekerneolie
Saften af ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Aspargesstuvning
2 spsk. smør
1 lille løg, gerne skalotteløg
3 spsk. mel
3 dl grønsagsbouillon
2 dl fløde
400 g asparges
Salt og peber
Lidt citronsaft

Tilbehør
Kartofler
Evt. en grøn salat

PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Fremgangsmåde

Langefilet: Tænd op for grillen, og husk, at den skal være godt varm!
Hak urterne og løget meget fint, bland begge dele med vindruekerneolie og citronsaft og fordel blandingen på begge sider af fiskefileterne. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber og lad fiskekødet ligge og marinere lidt.
Læg fiskefileterne på den varme grill med skindsiden nedad og grill dem, til kødet begynder at koagulere i kanten og op gennem kødet. Det tager ikke mange minutter. Læg et stykke stanniol over fileterne for at få dem gennemtilberedt. Kødet skal kun lige stivne, så skal det af. Lad fiskefileterne hvile, mens du gør stuvningen færdig.

Aspargesstuvning: Smelt smørret i en kasserolle, hak løget fint og tilsæt det. Lad det simre, til det begynder at blive klart. Tilsæt melet, pisk det til en smørbolle og tilsæt herefter bouillon under omrøring ligesom til en almindelig opbagt sauce. Tilsæt fløden, lad saucen koge igennem ved svag varme i nogle minutter og sluk for varmen.
Grill dine asparges i 2-3 min., mens de vendes jævnligt. Tag dem af grillen og snit dem i tynde skiver. Tilsæt de fine skiver asparges til den opbagte sauce, giv det hele et opkog og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servér de urtekrydrede fileter med aspargesstuvning og kartofler samt evt. en grøn salat.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Svinemørbrad i marinade med mangosalat

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Nyeste artikler

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden

Relaterede Artikler

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Claus Holm er kendt fra en række TV2-programmer, men mange er også stødt på ham, når han holder foredrag. Måske har man læst en af hans mange kogebøger. Og så laver han masser af mad ud af huset fra Madværkstedet i Svendborg, hvor han også hele tiden opfinder nye spændende retter.  

Tv-kokken Claus Holm: Kærlighed gør mig slankere

Vaniljeparfait

Læs mere om

  • lone landmand
  • mad på grillen

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Svinemørbrad i marinade med mangosalat

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Mest læste

  • Tunbøf med citronsauce
  • Ovnbagt skrubbe med sensommergrønt
  • Moderne mormormad: Hit fra 70’erne & 80’erne
  • Grillet langefilet med urter og stuvede asparges
  • Paneret torsk

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00