Tirsdag d. 21. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Grillstegt rødspætte og asparges
Lækre rødspætter fra grillen

4 pers.
Ingredienser til grilletstegt rødspætte og asparges
4 hele rødspætter
2 spsk. olie
Salt og peber
½ potte dildkviste
1 citron
Dildkartofler:
650 g kartofler
25 g smør
½ potte dildkviste
Flagesalt
Asparges:
2 bdt. asparges
2 spsk. olie
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Laks i folie
Fremgangsmåde
Dildkartofler: Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Vend dem med smør, klippet dild og lidt knust flagesalt.
Rødspætter: Skyl rødspætterne og dup dem tørre. Pensl dem med olie og krydr med salt og peber. Fordel klippet dild over fiskene. Læg stanniol på grillristen og placér rødspætterne ovenpå. Grill dem i 5-6 min. på hver side. Servér dem med citronbåde til.
Asparges: Bræk den nederste del af aspargesene, pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i ca. 1 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Ovnbagt sej med perlebyg