Grove fiskefrikadeller

Lækre, grove fiskefrikadeller med salat.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Fars: Ca. 600 g torskefilet, 1¼ tsk. salt, 2 æg, 2 spsk. hvedemel, 1 dl mælk, 250 g fintrevet gulerod, 2½ tsk. timian, ½ tsk. peber. Olie til stegning.

Remoulade: 2 dl mayonnaise, 2½ spsk. sød sennep, ¼ tsk. karry, 100 g revet gulerod, salt, peber.

Salat: 1 rodselleri, ½ kg gulerødder, 2 spsk. æbleeddike, 1 tsk. honning, 4-5 spsk. olie, salt, peber, 1 håndfuld bredbladet persille.

Tilbehør: Groft brød.

Sådan gør du:
Salat: Skræl selleri og gulerødder og skær grøntsagerne i tern på ½ x ½ cm. Rør eddike og honning sammen. Tilsæt olie i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne. Lad det trække i mindst ½ time. Vend salaten med persillebladene lige inden servering.

Fars: Gå fisken efter for evt. ben. Hak fiskekødet groft i en foodprocessor og rør det med salt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør dem sammen til en ensartet fars. Lad den hvile i køleskabet i mindst ½ time. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien ved middelstærk varme på en pande, til de er gennemstegte.

Remoulade: Rør mayonnaise, sennep, karry og gulerod sammen. Smag til med salt og peber.