Helstegt rødspætte

En klassiker med persillesovs.

4 personer

4 flåede, rensede rødspætter (ca. ½ kg pr. stk.)
1 stor æggehvide
1 spsk. koldt vand
¾ dl rugmel
¾ dl hvedemel
2 spsk. olie
2 spsk. smør
Salt.

Marineret nakkefilet

PERSILLESOVS:
15 g smør
2½ spsk. hvedemel
2 dl grøntsagsbouillon
2 dl mælk
Salt og peber
Ca. 2 dl hakket persille

Lækker krebsesalat

TILBEHØR:
Kartofler

Pisk hviden let med vandet. Bland melet på et stykke bagepapir. Vend først fisken i æggehviden og derpå i melblandingen. Steg fisken i fedtstoffet på en slip let-pande ca. 5 min. på hver side for middel varme. Krydr med salt.
Sovs: Smelt smør i en gryde over middelstærk varme. Rør melet i og rør, til alt fedtstoffet er opsuget. Tilsæt bouillon og mælk lidt efter lidt. Lad sovsen koge op mellem hver gang, mens der piskes. Kog sovsen igennem over svag varme 5-10 min. Smag til med persille, salt og peber.