Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • fisk
  • mager fisk
  • Indbagt torsk med dild og skalotteløg

Indbagt torsk med dild og skalotteløg

Lone Landmands indbagte torsk med dild og skalotteløg er indbagt i både butterdej og fiskefars. Retten kan serveres som forret eller hovedret.

Mail Print

Tirsdag d. 25. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands indbagte torsk


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 4 personer
eller forret til 6 personer

Ingredienser

500 g torskefilet uden skind og ben
(lange og kuller kan også bruges)
2 spsk. hakket dild
2 skalotteløg
2 spsk. jomfruolivenolie
1 æg
1 spsk. mel
1 dl fløde
1 tsk. fint salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 tsk. balsamicoeddike
1 rulle frisk butterdej
1 æg til pensling

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Fremgangsmåde

Skær 4 regulære lige tykke stykker torskefilet a 50 gram til at indbage i farsen. Hak derpå de resterende
300 gram torskekød i foodprocessoren sammen med dild, skalotteløg, olivenolie, æg og mel. Tilsæt fløde, salt og friskkværnet peber, når det hele er findelt, og kør kortvarigt, til farsen er blevet ensartet.
Stil farsen til side og klargør de hele fiskestykker.

Varm en pande op til middelstærk varme, lad smørret brune en lille smule og tilsæt balsamicoeddike. Rist fiskestykkerne heri i ca. 1 min. på hver side. Tag dem straks af panden herefter og krydr dem med lidt salt og peber.

Rul butterdejen ud og del den i fire lige store firkanter. Fordel ca. halvdelen af farsen på de fire dejstykker, læg forsigtigt et fiskestykke på hver klat fars og fordel den anden halvdel af farsen oven på hvert fiskestykke. Luk dejpakkerne omhyggeligt og pensl med sammenpisket æg.

Vend pakkerne med samlingerne nedad og bag dem i en forvarmet ovn ved 180° (ikke varmluft) i ca. 30 min., eller til de er flot gyldne.

Servér din indbagte torsk straks, f.eks. med kogte kartofler og en hollandaisesauce eller en cremefraichedressing fyldt med friske urter.

TIP Har du ikke en foodprocessor, kan du i stedet bruge en gammeldags kødhakker, hakke fisken heri og bagefter røre farsen sammen i en skål.

TIP Bruger du fileter fra frost, så lad dem tø op på rigeligt med køkkenrulle, da de ofte er glaseret med et tyndt lag vand. De må helst ikke ligge og soppe under optøningen.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Nyeste artikler

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden

Relaterede Artikler

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Nemt rugbrød

Rabarberchutney

Læs mere om

  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Mest læste

  • Tunbøf med citronsauce
  • Ovnbagt skrubbe med sensommergrønt
  • Moderne mormormad: Hit fra 70’erne & 80’erne
  • Grillet langefilet med urter og stuvede asparges
  • Paneret torsk

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00