Tirsdag d. 25. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Indbagt torsk med dild og skalotteløg
Lone Landmands indbagte torsk med dild og skalotteløg er indbagt i både butterdej og fiskefars. Retten kan serveres som forret eller hovedret.

Lone Landmands indbagte torsk

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 4 personer
eller forret til 6 personer
Ingredienser
500 g torskefilet uden skind og ben
(lange og kuller kan også bruges)
2 spsk. hakket dild
2 skalotteløg
2 spsk. jomfruolivenolie
1 æg
1 spsk. mel
1 dl fløde
1 tsk. fint salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 tsk. balsamicoeddike
1 rulle frisk butterdej
1 æg til pensling
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Fremgangsmåde
Skær 4 regulære lige tykke stykker torskefilet a 50 gram til at indbage i farsen. Hak derpå de resterende
300 gram torskekød i foodprocessoren sammen med dild, skalotteløg, olivenolie, æg og mel. Tilsæt fløde, salt og friskkværnet peber, når det hele er findelt, og kør kortvarigt, til farsen er blevet ensartet.
Stil farsen til side og klargør de hele fiskestykker.
Varm en pande op til middelstærk varme, lad smørret brune en lille smule og tilsæt balsamicoeddike. Rist fiskestykkerne heri i ca. 1 min. på hver side. Tag dem straks af panden herefter og krydr dem med lidt salt og peber.
Rul butterdejen ud og del den i fire lige store firkanter. Fordel ca. halvdelen af farsen på de fire dejstykker, læg forsigtigt et fiskestykke på hver klat fars og fordel den anden halvdel af farsen oven på hvert fiskestykke. Luk dejpakkerne omhyggeligt og pensl med sammenpisket æg.
Vend pakkerne med samlingerne nedad og bag dem i en forvarmet ovn ved 180° (ikke varmluft) i ca. 30 min., eller til de er flot gyldne.
Servér din indbagte torsk straks, f.eks. med kogte kartofler og en hollandaisesauce eller en cremefraichedressing fyldt med friske urter.
TIP Har du ikke en foodprocessor, kan du i stedet bruge en gammeldags kødhakker, hakke fisken heri og bagefter røre farsen sammen i en skål.
TIP Bruger du fileter fra frost, så lad dem tø op på rigeligt med køkkenrulle, da de ofte er glaseret med et tyndt lag vand. De må helst ikke ligge og soppe under optøningen.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













