Knasende sprøde fiskekroketter

Lone Landmands knasende sprøde fiskekroketter

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Frokost til 4 eller hovedret til 2 personer
Ingredienser
400 g torskefisk
1 lille løg
1 fed hvidløg (kan udelades)
2 spsk. mel
1 æg
2 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 dl friskhakkede krydderurter
- f.eks. dild, bredbladet persille eller bronzefennikel
1-2 dl fløde
Mel, æg og pankorasp* til paneringen
Olie til fritering
PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Fremgangsmåde
Find et stort skærebræt og husets største kokkekniv frem - sørg for, at kniven er meget skarp.
Gå omhyggeligt fiskekødet igennem for ben og skær herefter kødet i små stykker. Når det er gjort, kan du begynde at hakke det med kniven. Det kan godt være lidt genstridigt til at starte med, men det skal nok give sig.
Hak løg og evt. hvidløg fint og hak det sammen med fiskekødet. Tilsæt mel, æg, salt og peber, mens massen stadig ligger på skærebrættet, og bland farsen sammen med kniven. Tilsæt så krydderurterne og hak også dem ind i farsen. Spæd til med fløde, til konsistensen bliver som til en god frikadellefars. Du skal kunne forme 8 kugler af farsen, uden at de mister faconen igen.
Vend forsigtigt fiskekuglerne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Opvarm en velegnet fritureolie til 160° og sænk fiskekuglerne ned i den varme olie. Lad dem stege i ca. 15 min. og tag dem op til afdrypning på fedtsugende papir, når de er gyldne og færdige.
Nyd fiskekroketterne med en god urtedressing, grøn salat, godt brød og dejligt selskab.
* Kan du ikke skaffe pankorasp, så brug endelig bare almindeligt rasp. Den eneste forskel er, at pankoraspen bliver lidt sprødere.