Linguine med sej, tomat og basilikum

Dejlig pastaret, hvor linguine er vendt i en tomat-cremefraiche-sauce, der er tilsat hvidvin og krydret med frisk basilikum. Hertil serveres smørstegt sej.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

400 g sej
Salt og friskkværnet peber
1 løg
Smør og olivenolie til stegning
1 potte basilikum
1 dl hvidvin
2 dl moset tomat eller tomatsauce
1 dl cremefraiche 38 %
3 spsk. rugmel
500 g linguine-pasta
Flagesalt
Saften af ½ citron

 

PRØV OGSÅ: Citrondampet torsk

 

Fremgangsmåde

Husk, at det er væsentligt, at pastaen bliver kogt, så den er perfekt. Der er stor forskel på, hvor lang tid den skal have, og derfor er du nødt til at følge kogetiden på pakken. Fisken skal også tilberedes lige på minuttet, så det er bedst, hvis du starter med at lave saucen og lader den stå og vente på de andre ting.
Fisk har godt af at ligge lidt og trække med salt og peber, så krydr endelig fisken grundigt og lad den ligge og trække, mens saucen tilberedes. Stil også en gryde med rigeligt, letsaltet vand over varmen, så du er klar til at koge pastaen.
Hak løget fint og svits det i 2 spsk. olivenolie. Løgstykkerne bør ikke blive mørke, blot lige gyldne i kanten.
Pil bladene af basilikumplanten og hak stilkene fint. Læg de hakkede stilke i gryden med de svitsede løg og rist dem kort med, inden vinen tilsættes. Lad vinen koge ind, til den er næsten væk.
Hæld de mosede tomater/tomatsaucen i og kog blandingen godt i gennem. Vend cremefraiche i, smag til med salt og peber og sluk for blusset. 
Vend fiskefileten i rugmelet og steg den ved middelstærk varme i 2-3 min. på hver side i en blanding af smør og olivenolie, imens pastaen koges, til den er al dente.
Vend den kogte linguine-pasta rundt i saucen sammen med grofthakkede basilikumblade – gem nogle hele blade til pynt.
Anret pastaen på et smukt fad, læg den stegte fisk ovenpå, drys med lidt flagesalt og dryp med citronsaft.