Onsdag d. 21. november 2012 - af Marianne Knudsen, Foto: Jacob Ljørring
Malous sprøde mini-tundeller
Malou Pagh vandt i kategorien Ego ved DM i Hverdagsmad. Få hendes opskrift på sprøde mini-tundeller her.

Arbejdstid: 10 minutter
Tid at trække: 30 minutter
Tid at stege: 10 minutter
Antal personer: 1
SE HER: Er du mere til kød, så får du her opskriften på frikadeller med peanuts
Fakta om Maloue Pagh
Malou Pagh, 39 år, har egen madblog, Viby J.
- De små tundeller opstod en dag, hvor jeg ikke rigtig havde planlagt aftensmad. Jeg fik øje på en dåse tun på hylden i køkkenskabet, og på ingen tid havde jeg tilberedt de sprødeste små tundeller. Det er nemt, billigt og en let måde at få fisk på.
- Jeg har min egen madblog og laver mad seks timer om dagen, fordi jeg elsker at afprøver opskrifter og mine egne ideer, som jeg så lægger ud på min blog.
Ingredienser til tunfrikadeller:
- 1 dåse tun, olie/vand
- 1 æg
- 1 fed presset hvidløg
- 30 g revet gulerod
- 4 spsk. havregryn
- 1 potte frisk koriander
- 2 dråber tabasco
- ¼ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk. solsikkeolie
Topping til tunfrikadellerne:
-50 g sesamfrø
-½ - 1 dl chilisauce
PRØV OGSÅ: En lækker sandwich med tun
Tilbehør til tunfrikadellerne:
- nudler, ris eller pasta
- 3 hakkede forårsløg
- ½ rød chili
Dressing:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. citron
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. Soja
PRØV OGSÅ: Karryristet kylling med hvidkål
Sådan laver du retten med tunfrikadeller:
1. Sæt ris eller pasta over, eller forbered nudler efter anvisning på pakken.
2. Åbn tundåsen, og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, ½ potte hakkede koriander, tabasco og salt og peber.
3. Pisk farsen godt sammen, til den bliver lind og ensartet, og sæt den på køl i ca. 30 min.
4. Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
5. Hak forårsløg og chili fint, og vend med dressingen. Hæld over risen/nudlerne/pastaen, og vend rundt.
6. Servering: Tundeller med tilbehøret og drys med sesamfrø og frisk koriander.