Muslinge-fiskesuppe

Skøn suppe med masser af smag. Suppen koges på muslinger og rødtunge eller pighvar, men rødspætte, skrubbe eller ising kan også bruges. Den får smag af porre, skalotteløg, gulerod og fennikel, og den krydres med persille, timian og dild.

Forret til 4 personer

Ingredienser

1 porre
2 skalotteløg
1 gulerod
1 fennikel og gerne en håndfuld fennikeltop
Smør til stegning
½ flaske hvidvin
Salt og friskkværnet peber
1 blandet bundt persille, timian og dild
Ben fra 8 fladfisk
500 g blåmuslinger
200 g fiskefilet

 

PRØV OGSÅ: Ovndampet rødspætte i tomatsuppe

 

Fremgangsmåde

Gør porre, skalotteløg, gulerod og fennikel i stand og skær dem alle i skiver. Gem nogle tynde skiver fennikel til senere.
Smelt smørret i en rummelig gryde og lad grønsagerne stå og simre, til de begynder at blive klare, men uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, 1 tsk. salt, ½ tsk. peber og krydderurterne, når grønsagerne er næsten møre. Lad grydens indhold koge lidt ind, tilsæt fiskebenene og dæk dem kun akkurat med vand. Giv det hele et opkog, sluk for blusset og lad det stå og trække i 20 min. Sigt derpå suppen omhyggeligt. Lad væsken dryppe godt af massen, inden fiskeben og grønsager kasseres. Smag fiskesuppen til med salt og peber. 
Skyl muslingerne grundigt i vand og skrab dem rene udvendigt. Alle åbne muslinger, der ikke lukker sig ved denne håndtering, kasseres. Bring suppen i kog og hæld muslingerne i. Lad dem koge i 5-6 min., til de er åbne, men husk: For lang kogetid gør muslingerne seje. Ryst gryden en gang eller to undervejs.
Sigt endnu en gang suppen fra. Lad den koge op og smag den til. Tilsæt herefter mundrette stykker af fiskefileterne. Sluk for gryden og lad fiskestykkerne blive i suppen i ca. 5 min.
Anret og servér den fine fiskesuppe med tynde skiver fennikel, små kviste af fennikeltop og naturligvis en håndfuld lækre, dampede muslinger.