Ovnbagt sej

Tilbehøret er perlebyg-otto, og så er det altså nemt at få fisk to gange om ugen... Lækkert.

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:
Sej 400 g sejfilet
4 tsk. smør
4 spsk. hvidvin
Salt og friskkværnet peber

Perlebyg-otto:
3 dl perlebyg
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. smør
2 dl hvidvin
1 l varm hønsebouillon
1 lille spsk. fintrevet usprøjtet citronskal
1 dl fintklippet purløg
Friskkværnet peber
Evt. purløgsblomster til pynt

Sådan gør du:

Sej:
Del sejfileterne i 4 portioner.
Læg hver portion på et stykke bagepapir - det skal være stort nok til, at fiskestykkerne kan pakkes ind i det. Fordel smør, hvidvin, salt og peber over hver fiskeportion og fold bagepapiret omhyggeligt, så du får 4 tætte pakker. Læg pakkerne på en bageplade og bag fiskestykkerne i 15 min. ved 180°.
Afpas fiskens bagetid med byg-ottoens tilberedningstid, så begge dele er færdige samtidig.

Perlebyg-otto:
Skyl perlebyggen grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt smørret over middelstærk varme i en stor pande, tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege, til de er klare. Det tager nogle minutter. Tilsæt perlebyg og vend den omhyggeligt rundt, til kernerne har optaget fedtstoffet.
Hæld hvidvin i panden lidt efter lidt. Vent med en ny sjat, til bygkernerne har optaget væsken. Rør hele tiden i byggen.
Tilsæt varm hønsebouillon, godt 3 dl ad gangen. Lad pandens indhold simre under jævnlig omrøring og tilsæt først næste omgang bouillon, når den forrige er opsuget af perlebyggen.
Smag på bygkernene og kog, til de er møre, men stadig bidefaste (ca. ½ time). Tilsæt citronskal og finthakket purløg, når kernerne er færdige. Drys med friskkværnet peber

Prøv også: Kyllingeburger med ærtepuré