Torsdag d. 31. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Ovndampet rødspætte i tomatsuppe
Det tager ikke land tid at lave denne ret, og så er det tilmed en forholdvis billig ret

4 pers.
Ingredienser til ovndampet rødspætte i tomatsuppe:
400 g rødspættefileter
Ca. ½ tsk. salt
2 finthakkede fed hvidløg
Tomatsuppe:
1 løg
1 peberfrugtmix (3 stk.)
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 dåser flåede, hakkede tomater
Ca. 6 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber
1/3 potte dild
PRØV OGSÅ: Muslinger emd tomatsovs og pasta
Fremgangsmåde:
Krydr fiskefileterne med salt og hvidløg. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 180°. Rul rødspættefileterne sammen fra hale mod hoved og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min.
Tomatsuppe:
Skær løg og peberfrugter i tern. Hak hvidløgsfeddene. Steg løg og peberfrugter i 3-4 min. i olien. Tilsæt hvidløg, tomater, bouillon og fløde. Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg 1-2 rødspætteruller i. Pynt med dildkviste.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Laksedeller og sennepssauce