Ovndampet rødspætte i tomatsuppe

Det tager ikke land tid at lave denne ret, og så er det tilmed en forholdvis billig ret

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til ovndampet rødspætte i tomatsuppe:

400 g rødspættefileter
Ca. ½ tsk. salt
2 finthakkede fed hvidløg

Tomatsuppe:

1 løg
1 peberfrugtmix (3 stk.)
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 dåser flåede, hakkede tomater
Ca. 6 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber
1/3 potte dild

PRØV OGSÅ: Muslinger emd tomatsovs og pasta

Fremgangsmåde:

Krydr fiskefileterne med salt og hvidløg. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 180°. Rul rødspættefileterne sammen fra hale mod hoved og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min.

Tomatsuppe:

Skær løg og peberfrugter i tern. Hak hvidløgsfeddene. Steg løg og peberfrugter i 3-4 min. i olien. Tilsæt hvidløg, tomater, bouillon og fløde. Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i dybe tallerkener. Læg 1-2 rødspætteruller i. Pynt med dildkviste.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Laksedeller og sennepssauce