Paneret rødspætte med persillesauce

Sprød fisk til aftensmaden

Det skal du bruge:

4 hele rødspætter
1 sammenpisket æg
1 dl rugmel
Salt og peber
2 spsk. olie
2 spsk. smør
Persillesauce
15 g smør
2½ spsk. hvedemel
2½ dl grøntsagsbouillon
2 dl mælk
1 potte persille, hakket
Salt og peber
Tilbehør
Nye, kogte kartofler, ca. 1 kg
Salt


Prøv også: Ovnbagt sej med perlebyg

Sådan gør du:
Persillesauce: Smelt smørret i en gryde over middelstærk varme. Tilsæt melet og
rør, til fedtstoffet er opsuget. Tilsæt bouillon og mælk lidt efter lidt. Lad saucen koge igennem over svag varme i 5 min. Smag til med persille, salt og peber.

Rødspætter: Rens rødspætterne. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rugmel krydret med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Dybtstegt skinke med sød chili