Rødspætte med ærtemos og grovfritter

En dejlig salat i sommervarmen

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

4 hele rødspætter, 1 sammenpisket æg
1 dl groft hvedemel, salt og peber
2 spsk. olie + 1 spsk. smør

Grovfritter:

Ca. 1 kg bagekartofler
2 spsk. olie, groft salt

Ærtepuré:

350 g grønne ærter
Ca. 1 dl cremefraiche 18 %, salt og peber

Tilbehør:

Citronbåde


Sådan gør du:

Grovfritter:

Skrub kartoflerne rene, skær dem i grove både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca.
35 min. Krydr med salt mod slutningen.

Rødspætter:

Skyl rødspætterne og dup dem tørre. Vend dem i æg og herefter i mel krydret med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet ved jævn varme i 4 min. på hver side, eller til de er gennemstegte.

Ærtepuré:

Dæk ærterne med vand i en kasserolle. Bring dem i kog og lad dem småkoge i 4 min. Hæld vandet fra og purér dem med en stavblender. Rør cremefraichen i, til puréen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.



Godt med fisk: