Rødspætte med tomat

fladfisk som rødspætter og skrubber er noget af det bedste, du kan spise under dit vægttab. De består nemlig kun af protein og vand, hvilket betyder, at du holder dig længe mæt på få kalorier.

Foto: Jacob Ljørring og All Over Press

4 portioner

Det skal du bruge:
4 store rødspættefileter
4 store tomater
1 bdt. purløg
1 dl vand
2 spsk. citronsaft
Salt og peber

Sauce
1 hakket løg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. maizenamel
3 dl minimælk
Reven skal og saft af ½ citron
2 revne gulerødder
2 spsk. klippet purløg
Salt og peber
Kål
1 stor spidskål (400 g)
10 hakkede sorte oliven
uden sten
Salt og peber
Klippet purløg

Prøv også: Thailandsk kotelet

Meld dig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub idag...

Sådan gør du:
Fiskefileter: Skær tomaterne i grove stykker og bland dem
med klippet purløg, salt og peber.
Læg fiskefileterne med skindsiden opad og fordel tomatblandingen
oven på dem. Fold fileterne sammen og læg dem i en lille bradepande.
Hæld vand og citronsaft over og krydr dem med salt og peber.
Dæk fadet med folie og bag fiskene i ovnen ved 180° i ca. 15 min.

Sauce: Svits løget i olie i et par minutter, uden at det tager
farve. Rør maizenamelet ud i mælken og hæld jævningen over
løgene. Lad saucen simre i 5 min., mens der røres i den.
Tilsæt citronskal og -saft samt gulerødder og lad saucen
koge op, inden den smages til med purløg, salt og peber.

Kål: Skær kålen i kvarter og kog den i rigeligt vand med
salt i ca. 2 min. Hæld vandet fra, tilsæt oliven, salt og peber
og vend det rundt. Pynt med purløg og servér retten med kogte brune ris,
kartofler eller pasta.


Prøv også: Kernebrød

Energi pr. portion
292 kcal / 1222 kJ
Fedt: 7 gram
Kulhydrat: 20 gram
Protein: 33 gram
Kostfibre: 5 gram
Flapjacks