Saras fiskefrikadeller

Sara Bodekær Clausen vandt i kategorien Familie ved DM i Hverdagsmad. Her er hendes opskrift på fiskefrikadeller med remoulade og rugbrød.

Sara vandt i kategorien \

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4

PRØV OGSÅ: Opskriften på thailandske fiskefrikadeller

Fakta om Sarah

Sara Bodekær Clausen, 37 år, sygeplejerske, Vordingborg.


- Jeg elsker at lave mad og har også min egen madblog. For mig er det vigtigt at lave maden fra bunden for at undgå alt for mange konserveringsmidler og e-numre.

- Jeg laver ofte fiskefrikadeller, for det er en nem måde at få mine to børn på 11 og 13 år til at spise fisk. Jeg vil også hellere lave min egen fiskefars, efter at jeg fandt ud af, at fiskehandleren kom spæk i sin.

Ingredienser til fiskefars:

- 500 g hvid fisk fx torsk, sej eller anden hvid filet
- 1½ tsk. groft salt 4 forårsløg 1 gulerod (50 g)
- evt. 2 spsk. ingefærsaft
- evt. 1 rød chili 2 æg
- 4 spsk. hvedemel
- 1 dl mælk friskkværnet peber
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør

Remoulade til fiskefrikadellerne:

- 2 spsk. gulerod
- 4 cornichoner
- 3 spsk. skalotteløg
- 2 spsk. kapers
- 2 spsk. persille el. dild
- 2 spsk. mayonnaise (hjemmelavet el. købt)
- 2 spsk. yoghurt naturel eller skyr
- ½ spsk. Æbleeddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- ½ tsk. gurkemeje
- peber

SE HER: Malou vandt i kategorien "Ego" med sine lækre tundeller - se opskriften her...

Tilbehør til fiskefrikadellerne:

- kartofler eller godt rugbrød

Sådan laver du retten med fiskefrikadeller:

1. Skær fisken i mindre tern, tjek for evt. ben. Kom fisken i en foodprocessor. Rør fisken sammen med salt, til det er jævnt, evt. i røremaskine. Riv gulerod og løg i foodprocessor eller på råkostjern. Snit forårsløgene fint.

2. Hvis farsen skal have ekstra smag: Riv ingefær fint, og pres saften gennem en lille sigte. Hak en chili fint, uden kerner.

3. Rør gulerod, løg, forårsløg, ingefærsaft, chili, æg, hvedemel, mælk og peber sammen.

4. Form farsen til frikadeller. Steg dem gyldne i olie og smør på en pande, til de er gennemstegt.

5. Remoulade: Hak gulerod, cornichoner, løg, kapers og persille/dild meget fint. Bland mayonnaise og skyr. Smag blandingen til med æbleeddike, gurkemeje og peber. Vend de finthakkede grønsager i.

6. Server fiskefrikadeller sammen med remoulade, rugbrød og grøntsager skåret i stave.

SE HER: Opskrift på et lækkert rugbrød med spidskommen