Thai fiskefrikadeller

Prøv skønne fiskedeller med dipsauce.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint, All Over og Thomas Yde

4 portioner

Det skal du bruge:
500 g hakket fiskekød af fx sej eller torsk
500 g kartofler
1 løg
1 rød peberfrugt
1 spsk. frisk koriander
1 tsk. salt
1 æg
3 spsk. hvedemel
Saft af 1 lime
1 dl minimælk
2 tsk. rapsolie

Lav også: Majskolber

Dipsauce
2 tsk. sukker
½ dl sojasauce
1 spsk. rødvinseddike
Chili (frisk eller tørret)

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne, skær dem i 1 cm tykke skiver og kog dem, til de er møre (ca. 15 min.). Hæld vandet fra og mos dem gennem en sigte eller med et piskeris. Lad herefter mosen afkøle. Hak løg, peberfrugt og koriander fint.

Rør fiskefarsen med salt og rør derefter æg og hvedemel i farsen. Tilsæt de hakkede grøntsager, limesaft og kartoffelmos. Rør mælk i farsen lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens. Brun fiskefrikadellerne i olie på en slip let-pande.

Lynpizza

Læg dem herefter i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 175° (15-20 min.).

Dipsauce: Rør sukker sammen med sojasauce og rødvinseddike og tilsæt chili.

Servér fiskefrikadellerne med kogte fuldkornsnudler eller brune ris og giv dertil en råkost eller salat.

Energi pr. portion
319 kcal / 1335 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 38 g
Protein: 32 g
Kostfibre: 3 g

Prøv også fisk i sommergrønt