Thailandske tunfrikadeller

Variér de klassiske fiskefrikadeller med disse lækre thailandske tunfrikadeller. Til de færdige tunfrikadeller serveres grøntsager i østerssauce

Ingredienser - thailandske tunfrikadeller:

2 ds. tun i vand,
1 bdt. forårsløg (100 g),
1 fed hvidløg,
2 spsk. revet ingefær,
1 æg, 1 dl rasp,
1 dl ylette, ½ tsk. salt,
1½ spsk. rapsolie,
500 g broccoli,
500 g cocktailtomater,
1 dl østerssauce,
evt. frisk koriander til drys.

Oksegryde

Tilbehør: Kogte brune jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person).

Fremgangsmåde - thailandske tun-frikadeller:

1. Tænd ovnen på 200°.
2. Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål. Bland tunen med fi nthakkede forårsløg, fintrevet hvidløg og ingefær, æg, rasp, ylette og salt og rør til en god fars.
3. Varm olien op på en pande og form tunfarsen til ca. 12 frikadeller med en spiseske og brun dem i olien. Dyp skeen i koldt vand mellem hver frikadelle, så farsen ikke hænger fast i skeen. Steg frikadellerne på tre sider ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune og sprøde på alle sider. Læg dem i et fad og bag dem i ovnen i 15 min.
4. Skær broccolien i små buketter og skær stokken i skiver eller tern. Kog broccolien op i en gryde uden låg med 2 dl vand og kog, til vandet er næsten kogt væk. Halver tomaterne og bland dem med broccolien. Tilsæt østerssauce og kog forsigtig igennem under omrøring. Smag evt. til med salt. Server frikadellerne med grønsager i østerssauce, kogte ris og evt. frisk koriander til at drysse over.

Nudelsalat

Energi pr. person: 2600 kJ (620 kcal): Protein: 25 % (39 g) Kulhydrat: 58 % (88 g) Fedt: 17 % (12 g) Hvis du vil tabe dig, kan du spise: 3 frikadeller med en femtedel af grønsagerne og 1½ dl kogte ris.

Tip: Østerssauce er en asiatisk smagsgivende sauce med en lille smule stivelse i, som gør, at saucen ligger flot og blank omkring grønsagerne. Østerssauce kan købes i asiatiske specialbutikker eller i velassorterede supermarkeder. Hvis du ikke kan skaffe østerssauce, kan du røre 2 tsk. majsstivelse ud i 1 dl sojasauce i stedet.