Tirsdag d. 17. september 2013 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Torsk med citron og bresaola
De flotte spyd med torsk, citron og bresaola til Dukan-kuren serveres som aftensmad sammen med en lækker skyrcreme med purløg.

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift på torsk med citron til fase 1 i Dukan-kuren
RP = Rent protein
2 portioner torsk

Superslanke Hertuginde Kate
sværger til Dukan-kuren.
Hun er én af årsagerne til,
at Dukan-kuren er en
kæmpesucces i England.
Ingredienser til torsk med citron
Spyd med torsk
300 g torskefilet
2 citroner
2 kviste rosmarin
8 skiver bresaola
6-8 grillspyd
Stanniol
Skyrcreme
1 dl skyr
½-1 spsk. skummetmælk
2-3 spsk. klippet purløg
PRØV OGSÅ: Dukan-kurens Middag a la Grækenland
Sådan laver du torsk med citron
Spyd med torsk: Del torskefileten midt igennem på langs. Skær evt. ben fra. Skær derefter torskekødet i brede strimler på tværs og fold strimlerne sammen. Skær citronerne i mindre stykker. Tag ¼ fra til senere.
Fordel torsk, citronstykker, rosmarin og bresaola på grillspyddene. Læg dem på stanniol. Dryp med citronsaft fra resten af citronstykkerne. Grill eller pandesteg spyddene med torsk i 2-2½ min. på hver side, til din torsk er gennemstegt, og bresaolaen er sprød.
Skyrcreme: Rør skyr, mælk
og purløg sammen.