Fredag d. 14. maj 2010 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard.
Tunbøf med citronsauce
Skøn opskrift på tunbøf med masser af smag! Citronsaucen og tunbøffen udgør virkelig et godt par.

Ingredienser til tunbøf med citronsauce:
(2 personer)
4 tunbøffer a ca. 150 g (2½ cm tykke)
1 spsk. olie + 1 spsk. smør
Salt + peber
Citronsauce:
3 dl mælk
1 laurbærblad
1 nip stødt muskatnød
25 g smør
2 spsk. hvedemel
Salt + peber
Ca. 1 spsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk. citronsaft
Prøv også: Fiskebøffer med kold sauce
Salat:
1 broccoli i små buketter
½ tsk. salt
1 finthakket rødløg
1 dl rosiner
100 g soltørrede abrikoser i strimler
2 spsk. græskarkerner
Dressing:
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. grovkornet sennep
Salt
Tilbehør:
Kartofler
Se også: Karrysuppe med torskespid
Fremgangsmåde:
Salat:
Strø salt over broccolien.
Hæld kogende vand på og lad den trække i 4 min., hvorefter den drypper af i et dørslag.
Rør dressingen sammen og smag til med salt.
Vend dressingenmed broccolien og vend derpå de øvrige ingredienser i. Lad salaten trække i en halv time.
Citronsauce:
Kom mælk i en kasserolle sammen med laurbærblad og muskatnød.
Bring den langsomt i kog, tag mælken af varmen og lad den trække i 15 min.
Lav en opbagning af smør og mel i en anden kasserolle.
Fjern laurbærbladet fra mælken og pisk den langsomt i opbagningen.
Bring saucen langsomt i kog under omrøring.
Krydr med salt og peber og rør til slut citronskal og -saft i.
Prøv også: Røde koteletter og salat med perlebyg
Tunbøffer:
Dup bøfferne tørre og krydr med salt og peber.
Opvarm en pande, til den er rygende varm.
Tilsæt olien og derefter smørret.
Læg bøfferne på, når smørret er bruset af, og steg dem i 1 min. på hver side.
Bøfferne skal være røde indeni.