Tundeller grøntsagsris og chilisauce

Gode fiskedeller med grøntsager og ris

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Tundeller:

2 dåser tun i vand (afdryppede)
2 æg
2 finthakkede fed hvidløg
1 mellemstor revet gulerod
1 dl havregryn
1 tsk. sambal oelek (stærk chili­pasta)
¼ tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2-3 spsk. olie til stegning

Grøntsagsris:

1 løg
2 spsk. olie
2 mellemstore gulerødder
2 tsk. mild karry,
3 dl ris (gerne grove)
Salt
1 bdt. broccoli

Chilisauce:

125 g fromage frais rørt med 125 g mayonnaise og ½-1 spsk. sambal oelek

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Grøntsagsris:

Skær løg og gulerødder i tern. Sautér løget i olien i 3-4 min. og lad derpå gulerødderne stege med i et par minutter. Lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt ris samt salt og vand efter anvisningen på emballagen. Kog risene efter forskriften. Del broccolien i meget små buketter. Gem stokken til torsdag. Drys lidt salt over broccolien og dæk den med kogende vand. Lad den trække i et par minutter og derpå dryppe af. Vend broccolien med risblandingen inden servering.

Tundeller:

Rør tunen med de øvrige ingredienser. Form massen til deller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Prøv også: Muslinger med tomatsovs og pasta