Lørdag d. 18. maj 2013 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring
Tunmousse med lime
En lækker og velsmagende tunmousse med lime og chilisauce, der er velegnet til både frokost og aftensmad

Ingredienser til tunmousse med lime
(4 portioner tunmousse)
2 dåser tun i vand
2 blade husblas
1 dl mælk
1 spsk. revet løg
200 g Philadelphia light
Revet skal og saft af ½ lime
1 spsk. sød chilisauce
Salt og peber
1 lille, hakket bundt dild
2 spsk. finthakket rød peberfrugt
Lidt blandet salat
4 skiver ristet fuldkornstoast
LÆS OGSÅ: Myslibar med nødder, tørret frugt og kokosmel
Fremgangsmåde til tunmousse med lime
Lad tunen dryppe godt af i en sigte.
Udblød husblassen i koldt vand. Lun mælken. Knug vandet af husblassen og smelt den i den lune mælk.
Kom tunen i en foodprocessor sammen med løg, Philadelphia, limeskal og -saft, chilisauce, salt og peber.
Kør det helt jævnt og hæld mælken med husblassen i, imens maskinen kører.
Hæld din tunmousse i en skål og rør den sammen med dild og peberfrugt og stil den i køleskabet i en times tid.
Servér din tunmousse på salat med ristet toastbrød til.
Energi pr. portion tunmousse
356 kcal / 1489 kJ
Fedt: 7 gram
Kulhydrat: 33 gram
Protein: 35 gram
Kostfibre: 3 gram
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.