Onsdag d. 10. september 2008 - af Lone Viggers, Foto: Anton G. Skov
Tunsalat med sprøde grønsager
Tunsalt med sprøde grønsager er en nem og billig salat

Tunsalat til 4 personer
Ingredienser til tunsalat
300 g blomkål
300 g spidskål eller sommerkål
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 rødløg
1 bdt. dild
2 ds. tun i vand
2 spsk. raps- eller olivenolie
2-3 spsk. æbleeddike eller citronsaft salt og peber
TILBEHØR:
Godt brød Skær blomkålen i små buketter.
Fremgangsmåde til tunsalat
Snit spidskålen fint. Skær gulerødderne i tynde stave. Hak løg og dild og peberfrugter fint. Hæld vandet fra tunen, og bland den med grønsager, dild og olie i en stor skål. Smag til med æbleeddike eller citronsaft, salt og peber. Server din tunsalat med godt brød.
Energi pr. portion tunsalat: 2500 kJ (600 kcal)
Protein: 20 % (30 g)
Kulhydrat: 52 % (77 g)
Fedt: 28 % (19 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise en fjerdedel af salaten med 1 skive brød.