Blomkålssuppe med rejer

Cremet suppe til kølige dage

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Suppe:

1 bdt. forårsløg
1 blomkålshoved
2 spsk. olie
6 dl grøntsagsbouillon
½ l madlavningsfløde 8 %
Salt og peber

Rejer:

150 g store grønlandske rejer (optøet fra frost natten over i køleskabet)
Saften fra ½ citron
Salt og peber

Tilbehør:

4 rugfler


Sådan gør du:

Suppe:

Rens forårsløgene og hak dem fint. Hold den grønne og hvide del adskilt. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tynde skiver. Sautér den hvide del fra forårsløgene og blomkålen i olien i 5 min. Øg varmen, hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele småkoge under låg i 12 min. Purér det med en stavblender. Hæld fløden på og varm suppen op igen. Smag til med salt og peber.

Rejer:

Lad rejerne dryppe godt af. Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber. Vend dem med den grønne del af forårsløgene. Læg rejerne i suppen.

Tilberedningstid:

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.