skaldyr

Fiskesuppe

22. december 2010 af Lone Viggers
Skøn fiskesuppe med rodfrugter og dild.

4 personer

Det skal du bruge:
400 g mørksej uden
skind og ben
400 g skrællet persillerod
400 g skrællet gulerod
400 g skrællede kartofler
3 stængler blegselleri
2 spsk. smagsneutral rapsolie
1½ l fiske- eller grøntsagsbouillon
2 tsk. majsstivelse
2 dl kaffefløde (fløde 9 %)
1 lille bdt. dild
200 g rejer fra frost eller bøtte
Salt og peber

Tilbehør: Groft brød

Prøv også: Lækker krebsesalat

Sådan gør du:
1. Riv rodfrugterne groft og snit blegsellerien i fine skiver. Varm olien op i en gryde og svits alle grøntsagerne heri i et par minutter.

2. Skær fisken i grove stykker og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Lad det hele koge under låg i 10 min. Blend suppen med en stavblender eller ien foodprocessor, til den er helt glat.

3. Pisk majsstivelsen sammen med kaffefløden og rør blandingen i suppen sammen med finthakket dild (gem lidt til pynt). Opvarm forsigtigt suppen og tilsæt størstedelen af rejerne. Smag til med salt og peber.

4. Pynt med dild og et par rejer.

Servér suppen med groft brød.

Grøntsager pr. person
240 g

Energi pr. person
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 26 % (45 g)
Kulhydrat: 51 % (87 g)
Fedt: 23 % (18 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/5 af suppen med 50 g groft brød.

Sponsoreret indhold