skaldyr

Glaserede kinarejer

28. januar 2011 af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Skøn gæstemenu.

4 personer

Det skal du bruge:
16-20 store, rå kinarejer,
4 spsk. rørsukker,
2 finthakkede fed hvidløg,
2 spsk. rapskimolie,
2 spsk. sojasauce,
3 spsk. citronsaft,
2 spsk. finthakket rød chili,
1 dl korianderblade eller persilleblade (bredbladet)

Sauteret kål:
¼ hvidkålshoved,
2 forårsløg,
2 spsk. rapskim-olie,
sojasauce.

Sådan gør du:
Sauteret kål: Snit kålen meget fint. Rens forårsløgene og snit dem i skrå skiver. Sautér hvidkålen i olie, til den netop falder sammen. Smag til med sojasauce. Vend derpå forårsløgene i. Glaserede rejer: Pil rejerne, men lad halespidsen sidde. Kom sukkeret i en pande og varm det op over svag varme, til det smelter.

Tilsæt rejer, hvidløg og olie og vend det med sukkeret. Lad det simre i 1 min. Tilsæt sojasauce, citronsaft og chili og steg det i yderligere ca. 2 min., til rejerne netop er møre. Anret rejerne på en bund af sauteret kål og strø korianderblade over.

Lækker pastasalat

Sponsoreret indhold