skaldyr

Grillet hummer

16. august 2012 af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Skøn opskrift med delikate hummere og agurke-tomatsalat med masser af dild

Hummer er en fantastisk, men ofte en meget dyr spise. Holder man udkig efter dem, findes de dog ofte på tilbud i supermarkedernes frostafdelinger. Disse hummere kommer fra Canada og fås til en overkommelig pris. Så gælder det om at slå til, og måske - som i denne ret - grille dem med en let krydderurtemarinade og nyde dem med sommerfriskt tilbehør.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser til grillet hummer

4 hummere, gerne frosne, forkogte (køber du levende hummere, skal de selvfølgelig forkoges)
4 spsk. hvidløgsolie (eller olivenolie med lidt fintrevet hvidløg)
1 bundt frisk dild
1 bundt frisk persille
Salt
Friskkværnet peber

Agurke-tomatsalat:

2 agurker
1 lille rødløg
10 blommetomater
1 bundt frisk dild
4 spsk. jomfruolivenolie
Saft af 1 citron
Salt
Friskkværnet peber

Tilbehør:

Nye kartofler evt. vendt i smør
og krydderurter
Evt. spiselige blomster til pynt,
fx hjulkrone
Evt. hjemmelavet mayonnaise (se opskrift her)

PRØV OGSÅ: Pasta med muslinger

Fremgangsmåde til grillet hummer

Hummer I: Hak persillen og dilden. Der skal bruges ca. 4 spsk. i alt.

Læg hummeren på ryggen og flæk den på langs med en stor kokkekniv. Fordel krydderurterne på skæresiderne og hæld hvidløgsolie over. Krydr med salt og peber. Stil de halverede hummere i køleskabet og lad dem marinere i en halv time.

Agurke-tomatsalat: Skræl agurkerne, flæk dem på langs og fjern kernerne med en teske. Del dem på langs igen og skær stængerne i ca. 1 cm lange stykker.

Skær rødløget i smalle både og skil dem ad.

Del tomaterne i seks dele på langs.

Bland agurker, rødløg og tomater og drys med grofthakket dild. Fordel olivenolie og citronsaft over salaten, krydr med salt og peber og lad salaten trække i køleskabet, mens du griller hummere.

Foto: Søren Kvist

Hummer II: Tænd op i grillen og læg de flækkede hummere på risten, når varmen er kraftig. Vend hummerne hyppigt og giv dem højst 5 min. i alt. De er jo forkogte, og varmen fra grillen skal blot vække det smagfulde kød.

Servér de smukke hummersider med agurke-tomatsalaten og nye kartofter - evt. vendt i smør og krydderurter og måske med den gode hjemmelavede mayonnaise.

Få opskriften på den hjemmelavede mayonnaise her

PRØV OGSÅ: Grønne asparges og rejer

Sponsoreret indhold