Grønne asparges og rejer

Skøn og let ret til frokost

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge
600 g store rejer (evt. frost)
Saften af 1 citron
Salt og peber
2 bdt. grønne asparges
3 spsk. olivenolie

Dressing:
2½ dl syrnet fløde 9 %
1½ dl mayonnaise
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet dild
3 spsk. hakket persille
Citronsaft
Salt og peber

Gode retter til en stor pinsefrokost her.

Sådan gør du
Lad rejerne tø op i køleskabet, hvis de er frosne, og lad dem derpå dryppe godt af. Hæld citronsaftover og krydr med salt og peber. Lad dem trække i ½ time i køleskab. Bræk den nederste, træede del af aspargesene, som derpå blancheres i letsaltet vand i 1-2 min. afhængig af tykkelse. Tag aspargesene op med en hulske og spul dem med koldt vand. Dup dem tørre og læg dem på et fad. Dryp olie over og krydr med salt og peber. Dressing: Rør de fem førstnævnte ingredienser sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Læg en del af dressingen over aspargesene og læg rejerne ovenpå. Servér resten af dressingen til.

Lav tigerrejer.