Hvidløgsstegte rejer og pasta

Skøn og farverig ret.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
Ca. 600 g rå kæmperejer
2 spsk. olie,
2 hakkede fed hvidløg
1 rød chili uden kerner
1 dl hvidvin, citronsaft
Groft salt
75 g rucola

Pesto:
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade (afdryppede, gem olien)
Citronsaft
Salt

Tilbehør:
Ca. 250 g frisk pasta
1 ciabattabrød
25 g rucola

Sådan gør du:
Rejer: Lad rejerne tø, hvis de er frosne. Pil dem og fjern den sorte streng i ryggen, men lad halespidsen sidde på. Sæt rejerne i køleskab, mens resten tilberedes. Varm en wok op, til den er rygende varm. Steg rejerne heri under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere 1 min. Hæld vin på og lad den næsten koge væk. Dryp lidt citronsaft over og krydr med salt. Vend rucola i.

Pesto: Kør tomaterne og 1/3 af oliemarinaden i en foodprocessor, til der er opnået en glat masse. Spæd evt. med lidt mere olie, hvis massen er for tyk. Smag til med citronsaft og salt.

Tilbehør: Tilbered pastaen efter anvisningen på pakken og servér den sammen med rejerne. Skær brødet i skiver, som ristes let. Smør pestoen på og pynt med lidt rucola.