skaldyr

Kammusslinger med hollandaise-sauce

8. december 2011 af Pia Friis Andreassen
Kammuslinger gør sig fremragende som forret, men her serveres de i hollandaise-sause og evt. med brød til

Det skal du bruge:
12 kammuslinger, salt, 2 modne, men faste blommer, 1 syrligt æble, olie.

Hollandaisesauce: 6 pasteuriserede æggeblommer, ca. 4 spsk. citronsaft, 250 g smør, salt, peber.

Pynt: Dildkviste.

Tilbehør: Evt. brød.

Lav en lækker rejecocktail

Sådan gør du:
Kammuslinger: Dup dine kammuslinger tørre. Krydr dem med salt og lad dem trække, mens blommer og æble skæres i tern på ½ x ½ cm. Varm en pande op, til den er rygende varm. Tilsæt olien og rist dine kammuslinger heri i ½-1 min. på hver side. Tag dem af panden og fordel dem i portionsskåle.

Hollandaisesauce: Kom æggeblommer og citronsaft i en blender og kør det i 30 sek. Smelt smørret. Hæld det varme smør i blenderen i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med citronsaft, salt og peber. Hæld saucen i skålene med dine kammuslinger. Fordel ituskårne frugter i skålene og pynt med dild. Servér retten straks.

Sponsoreret indhold