Kokosmælkesuppe med rejer

Skøn suppe af kokosmælk

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

900 g store, afdryppede rejer
½ l kogende kraftig hønsebouillon
2 store gulerødder i tynde skiver
2 røde chilier i skiver m./u. kerner
2 fed hvidløg i skiver
2 x 400 ml kokosmælk
Saften fra 1 lime
3 spsk. fiskesauce eller sojasauce
½ spsk. sukker
1 potte koriander

Sådan gør du:

Hæld bouillonen i en gryde. Tilsæt gulerødder, chili og hvidløg. Lad det simre under låg i 10 min. Hæld kokosmælken på.Lad suppen simre i yderligere nogle minutter.

Rør limesaft, fiskesauce og sukker i og varm det i 1 min. Smag yderligere til.

Fordel rejerne i dybe tallerkener.

Hæld suppen over og top med lidt koriander.

Tilberedningstid: Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 10 min.