Mandag d. 19. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Linsesuppe med marinerede rejer
God og sund suppe med rejer

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber
Suppe:
2 store løg
2 stilke bladselleri
4 gulerødder
2 spsk. olie
2 spsk. karry eller garam masala
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon
Salt og peber
Tilbehør:
Naanbrød
PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe
Sådan gør du:
Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes.
Suppe:
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød