Muslinger med tomatsovs og pasta

Lækker ret med blåmuslinger

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1½ kg blåmuslinger
2-4 fed hvidløg i skiver
2 ds. flåede, hakkede tomater
1½ dl hvidvin
2 dl fiskebouillon
2 tsk. timian
1 potte hakket persille

Tilbehør:

300 g pastaskruer (gerne fuldkorn)

Tilbehør:

Kog pasta efter anvisning på emballagen.

Prøv også: Muslingesuppe

Sådan gør du:

Muslinger:


Skyl muslingerne under den kolde hane. Fjern "skægget" og kasser dem, der ikke lukker helt. Kom hvidløg, tomater, vin, bouillon og timian i en stor gryde og varm op. Lad det herefter simre i 5-7 minutter uden låg. Kom muslingerne i sovsen. Øg varmen og lad det småkoge under låg ca. 5 min., eller til muslingerne har åbnet sig. Kasser dem, der eventuelt er lukkede. Dræn pasta. Vend pasta med muslinger og sovs. Strø persille over.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min, heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Varmrøget laks og stegte rodfrugter