Muslingesuppe

Skøn suppe med blåmuslinger

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1½ kg blåmuslinger
2 porrer
150 g bacon i tern
1 spsk. olie
2½ dl hvidvin
5 dl fiskebouillon
2½ dl piskefløde
1 dåse majskerner, afdryppede
Salt og peber
1 potte persille

Tilbehør:

Grovboller

Prøv også: Blomkålssuppe og ostebrød

Sådan gør du:

Rens muslingerne under den kolde hane. Kassér dem, der allerede er åbne. Rens porrerne og skær dem i tynde strimler. Steg porre og bacon i olien i 5 min. Hæld vin, bouillon og fløde på og bring det i kog under låg. Fjern låget og lad det småkoge i 3 min. Tilsæt derpå majs og muslinger. Læg låget på og lad det koge i endnu 3 min., eller til muslingerne åbner sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Smag til med salt og peber. Strø hakket persille over ved servering.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Sådan gør du: Peberfrugtsuppe