Torsdag d. 14. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Pasta og muslinger
Skøn og nem middag

4 pers.
Ingredienser til pasta og muslinger
Muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 dl vand
70 g tomatkoncentrat
4-6 finthakkede fed hvidløg
1 hakket potte persille
1 dl hvidvin
Pasta:
Ca. 300 g fuldkornspasta
Lidt olie
PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo
Fremgangsmåde
Muslinger:
Rens muslingerne og kassér dem, der er åbne. Kom vand, tomatkoncentrat, hvidløg og halvdelen af persillen i en gryde. Varm det op. Kom muslingerne i gryden og rør, til de er "smurt" ind i tomatblandingen. Tilsæt vin og damp muslingerne ved høj varme under låg, til de åbner sig (ca. 4 min.). Ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen.
Pasta:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie. Vend pastaen sammen med muslingerne, og drys resten af persillen over.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Laks i koksomælk