Pasta og muslinger

Skøn og nem middag

4 pers.

Ingredienser til pasta og muslinger

Muslinger:

1 kg blåmuslinger
1 dl vand
70 g tomatkoncentrat
4-6 finthakkede fed hvidløg
1 hakket potte persille
1 dl hvidvin

Pasta:

Ca. 300 g fuldkornspasta
Lidt olie

PRØV OGSÅ: Salat med rejer og pomelo

Fremgangsmåde

Muslinger:

Rens muslingerne og kassér dem, der er åbne. Kom vand, tomatkoncentrat, hvidløg og halvdelen af persillen i en gryde. Varm det op. Kom muslingerne i gryden og rør, til de er "smurt" ind i tomatblandingen. Tilsæt vin og damp muslingerne ved høj varme under låg, til de åbner sig (ca. 4 min.). Ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter kogningen.

Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie. Vend pastaen sammen med muslingerne, og drys resten af persillen over.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Laks i koksomælk