Rejesalat

Krydret rejesalat med chili.

(4 personer)

Det skal du bruge:
300 g rå tigerrejer uden skal (optøet fra frost),
2 spsk. sesamolie, + lidt ekstra,
2 finthakkede fed hvidløg,
1 hakket rød chili uden kerner,
saften af 2 lime + lidt ekstra,
salt,
1 fennikel (ca. 300 g),
150 g grønne bønner,
groft salt,
¾ dl hakket persille.

Tilbehør:
8 skiver ristet hvidt brød,
3 spsk. mayonnaise,
1 tsk. wasabi (japansk peberrodspasta, fås fx i større supermarkeder).

Sådan gør du:
Dup rejerne tørre. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Tilsæt olien og steg rejerne heri under omrøring i ca. 3 min., til de skifter farve og netop er møre. Tag dem af panden og vend dem med hvidløg, chili, limesaft og salt. Lad rejerne trække i køleskabet i ½-1 time. Snit fenniklen papirtyndt.

Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Tag dem op, spul dem med koldt vand og lad dem dryppe af. Vend alle grøntsagerne og rejerne (inkl. væden) sammen lige inden servering og anret det på tallerkener. Dryp lidt olie og limesaft over og drys med hakket persille.

Tilbehør: Rør mayonnaise og wasabi sammen og fordel det på brødskiverne.

Prøv også rejetærte

Prøv også laksemousse