Tirsdag d. 16. oktober 2012 - af Pia Friis Andreassen
Ris med tomat og rejer
Lækker middag med grønt og skaldyr

4 personer
Det skal du bruge:
1 porre
1 pebermix (3 stk. peberfrugter)
300 g bacon i tern
1 spsk. olie
225 g langkornet ris
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. paprika
2 dåser flåede, hakkede tomater
400 g rejer (afdryppet vægt)
1 potte dild
Salt
Tilbehør:
1-2 citroner i både
Prøv også: Kylling i kokosmælk
Sådan gør du:
Rens porren og skær den i tynde strimler. Halvér peberfrugterne og fjern kerner og hinder. Skær peberfrugterne i tern. Sautér porre, peberfrugt og bacon i olien i ca.
5 min. Tilsæt ris, cayennepeber og paprika og steg det i 1 min. Hæld tomaterne og
2½ dl kogende vand på. Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 20 min., eller til risene er møre. Rør jævnligt i retten. Tag gryden af varmen og vend rejer og klippet dild i. Lad retten trække i 1 min. under låg. Smag til med lidt salt.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
Prøv også: Spicy kød på salatblade