
Det skal du bruge:
4 dl brune jasminris eller korte brune ris (fuldkornsris),
8 dl vand,
1 tsk salt,
5 spsk. riseddike eller alm. lagereddike,
2½ spsk. sukker.
Topping:
400 g broccoli,
150 g sukkerærter, 2 avocadoer,
½ agurk,
2 forårsløg,
1 stykke sushitang,
200 g rejer,
150 g røget laks,
sojasauce,
4 spsk. syltet sushi-ingefær.
Minestronesuppe
Sådan gør du:
1. Kom risene i en sigte og skyl dem godt under koldt vand. Kog risene op med vandet i en gryde, skru ned og lad dem koge 30 min. under låg. Tag gryden fra blusset og lad risene trække i 10 min. Lad dem derefter køle lidt af.
2. Rør salt, eddike og sukker sammen i en kop, til salt og sukker er opløst. Rør blandingen grundigt sammen og lad risene køle helt af. Gør toppingen klar
imens.
3. Skær broccolien i små buketter og kog dem sammen med sukkerærterne i letsaltet vand i et par minutter. Lad dem køle af under koldt vandt og dryppe af i
en sigte. Skær sukkerærterne i 2-3 stykker.
4. Fjern skræl og sten fra avocadoen og skær kødet i tynde skiver. Skær agurken i tynde bjælker. 5. Skær forårsløgene i tynde skiver. Skær laksen i strimler. Lad rejerne dryppe af i en sigte.
6. Fordel risene i 4 skåle. Fordel al toppingen ovenpå risene, enten hver ting i små bunker, eller fordel det hele jævnt over risene.
7. Klip sushitangen i tynde strimler og drys tangen over til sidst. Server sushi med sojasauce til at dryppe over og sushiingefær til at spise ved siden af.
Lækker lakselasagne
Energi pr. person:
2600 kJ (620 kcal):
Protein: 23 % (34 g)
Kulhydrat: 59 % (88 g)
Fedt: 19 % (13 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
Lav en skål sushi med en sjettedel af risene og toppingen.