Vietnamesiske forårsruller

Lækre vietnamesiske forårsruller med rejer.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
250 g risnudler, 500 g kogte, pillede tigerrejer eller store grønlandske rejer, 1 tsk. sukker, 2 spsk. østerssauce, 1-2 tsk. fiskesauce, 1 potte mynte, 3-4 gulerødder, 1 bdt. forårsløg, 1 agurk, ½-1 icebergsalat, 16-20 stykker rispapir (købes i større supermarkeder).

Tilbehør: Sojasauce, sød chilisauce.

Sådan gør du:
Kom risnudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække, til de netop er møre (ca. 5 min.) - de skal have lidt bid. Lad nudlerne og rejerne dryppe af. Rør sukker, østerssauce og fiskesauce sammen og vend det med rejerne. Pluk mynteblade af stænglerne, skyl dem og dup dem tørre. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stave.

Rens forårsløgene og skær dem i tynde stave. Skær agurken i tynde stave. Snit icebergsalaten fint. Kom det hele i skåle og sæt det på spisebordet. Sæt en skål med koldt vand på midten af bordet. Dyp nu rispapir (ét ad gangen) i vandet i 8-10 sek. Lad det hurtigt dryppe af på et rent viskestykke. Fyld herefter rispapiret med risnudler, grøntsager og rejer og rul det sammen. Dyp rullerne i hhv. soja- og chilisauce.