Fredag d. 22. marts 2013 - af Kim Gravenhorst/Foto: Jacob Ljørring
Æggekage
Æggenkage er nemt og sundt og så smager det fantastisk, især med bacon på toppen - servér den med rugbrød

Ingredienser til æggekage
12 skiver bacon
12 æg
2 dl kaffefløde
1 spsk. hvedemel
Salt og peber
1 dl hakket purløg
50 g smør
2 tomater
Tilbehør
Rugbrød
Kaffe eller dessert? Prøv en kaffe og vaniljeis
Sådan laver du æggekage
Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen. Pisk æg, kaffefløde, mel, salt, peber og halvdelen af purløgene sammen. Smelt smørret på en stegepande og hæld æggemassen til din æggekage på. Rør i den med en dejskraber, til halvdelen af massen er stivnet. Sæt derefter panden med din æggekage i ovnen ved 200° i ca.
5 min. Tag panden ud og pynt din æggekage med tomatskiver, stegt bacon og purløg.
Servér evt. rugbrød til.
Bag et lækkert rugbrød med spidskommen - se opskriften her