Forårstallerken

Forårsløg og vagtelæg med stenbiderrogn.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Ca. 300 g renset stenbiderrogn, citronsaft, salt, peber, 8-10 vagtelæg, 1-1½ bdt. forårsløg, 3 spsk. smør.

Dildcreme:
250 g cremefraiche 38 %, 1½ dl klippede dildkviste, salt, peber.

Tilbehør: Brød.

Lav også spicy suppe

Sådan gør du:
Dildcreme: Rør cremefraiche med dild og smag til med salt og peber.

Stenbiderrogn, vagtelæg og forårsløg: Smag stenbiderrognen til med citronsaft, salt og peber. Kom vagtelæggene i kogende vand og lad dem koge i 3-4 min. Hæld koldt vand på. Lad dem afkøle, pil dem og skær dem i halve. Rens forårsløgene. Skær den øverste tredjedel fra og del resten på midten. Hæld vand i en sauterpande, så det når 1 cm op. Bring det i kog og tilsæt smør og salt. Læg forårsløgene i og damp dem under låg i ca. 1 min. Tag dem op med en hulske og anret dem på tallerkerner sammen med vagtelæg og stenbiderrogn. Top med lidt dildcreme.

Lav også svampe med krebsehaler