Fredag d. 22. marts 2013 - af Kim Gravenhorst/Foto: Jacob Ljørring
Kogte æg med ansjoser og fiskesennep
Festlige og sjove lækkerier med marinerede æg og ansjoser - det er en super ret til en hyggelig påskefrokost

Ingredienser
4 kogte og marinerede æg (se opskriften nedenfor)
1 spsk. fiskesennep
1 spsk. mayonnaise
12 ansjosfileter (eller benfri sild)
Peber
1 bakke karse
Salat
Til marinerede æg
4 store, hvide æg
1 dl eddike
½ l vand
1 spsk. salt
Skrællen fra 2 løg
Prøv en lækker forårstallerken - se her

Sådan gør du
Marinér æggene
Bring en passende gryde vand i kog. Læg forsigtigt æggene i og kog dem i 8 min. Hæld vandet fra og lad æggene stå og køle af. Når de er til at røre ved, slås hvert æg forsigtigt ned i bordet, så skallen revner. Herefter lægges æggene i et sylteglas. Kog eddike, vand, salt og løgskræller sammen i 5 min. og hæld den kogende lage over æggene. Når æggene har ligget i lagen, farves skallen af løgskrællerne, og salt og eddike giver smag. Æggene skal stå køligt i mindst et døgn, før de bruges.
Når æggene bliver pillet, har lagen farvet dem der hvor revnerne i skallen har været.
Resten af retten
Pil æggene og skær dem igennem på den korte led. Skær lidt af enderne, så de kan stå op. Pil æggeblommerne ud og rør dem sammen med fiskesennep, mayonnaise og 4 finthakkede ansjosfileter.
Krydr med friskkværnet, sort peber og fyld æggemassen tilbage i hullerne. Læg de hele ansjosfileter på æggene og pynt med karse og salat.
Lav også: Påskebrød med æg