Torsdag d. 27. december 2012 - af Pia Friis Andreassen
Omelet med spinat og røget makrel
Spændende og smagfuld omelet med makrel

4 personer
Det skal du bruge:
2 røgede makreller
Omelet:
1 stort løg
125 g babyspinat
2 spsk. olie
8 æg
½ dl vand eller mælk
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Tilbehør:
Rugbrød
Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chiliesauce
Sådan gør du:
Makreller:
Fjern skind og ben fra makrellerne og del dem derpå i mindre stykker.
Omelet:
Pil løget og hak det. Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af. Sautér løget klart i olien på en pande, der kan gå i ovnen. Sautér spinaten med, til den netop falder sammen. Pisk æggene sammen med vand/mælk, tilsæt salt og peber og hæld æggemassen ud i panden. Øg varmen til middel og lad panden stå på varmen, til æggemassen har "sat sig" i kanten. Sæt herefter panden under ovnens grilleelement, til alt er stivnet.
Servér omeletten med fiskestykker og rugbrød.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
Prøv også: Stegte sild, rosenkål og sellerifritter