Spejlæg med spinat og stærk tomat sauce

Sund og lækker klassiker fra Slankeklubben.

Foto: Anton G. Skov

4 portioner

Det skal du bruge:
500 g hel spinat, frisk eller
frossen
Salt og peber
1 dåse hakkede tomater
1 rød chili
1 fed hvidløg
2 tsk. raps- eller olivenolie
4 æg
8 skiver groft hvedebrød

Sådan gør du:
1. Damp spinaten under låg i en lille smule vand i bunden af gryden, til den er faldet helt sammen (er spinaten frossen, dampes den, til den er tøet). Krydr med salt og peber og lad spinaten dryppe af i en sigte.
2. Varm tomaterne op i en gryde. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fi nt. Hak hvidløget fint og bland såvel chili som hvidløg med tomaterne, giv det et opkog og smag til med salt.
3. Varm olien op på en pande og spejl æggene heri ved middelstærk varme, til æggeblommerne er lune, når man mærker på dem.
4. Rist brødskiverne og læg to stykker på hver af 4 tallerkener. Fordel spinaten på brødskiverne og kom tomatsaucen over. Læg et spejlæg på hver portion og servér straks.

Grøntsager pr. person
225 g

Energi pr. person
2000 kJ (480 kcal)
Energifordeling
Protein: 18 % (21 g)
Kulhydrat: 55 % (65 g)
Fedt: 27 % (14 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1 portion.