Andebryst med skysauce og stegt julesalat

Lækkert andebryst med skysauce og stegt julesalat.

Andebryst, kartofler, skysauce og julesalat - det bliver ikke meget bedre

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst med skysauce og stegt julesalat

Det skal du bruge:
2-3 andebryster, groft salt.

Skysauce: ½ dl portvin, ½ dl rødvinseddike, 2 dl hønsebouillon, 1½ tsk. honning, 1 spsk. smør.

Stegt julesalat: 4 julesalathoveder, 4 spsk. olie, 2 spsk. honning, ½ tsk. salt, revet skal fra ½ økologisk citron, 2 spsk. hakket persille.

Tilbehør: Kogte, smørstegte aspargeskartofler.

Sådan gør du:
Andebryst: Rids andebrysterne på skindsiden, dup dem tørre og krydr dem med salt. Steg dem med skindsiden nedad på en middelvarm pande, til noget af fedtet er smeltet af (ca. 5 min.). Vend dem og steg dem i 8-10 min. på kødsiden. Afslut stegningen med yderligere ca. 5 min. på skindsiden. Lad kødet hvile i 5 min., inden det skæres for på tværs af kødfibrene.

Skysauce: Kassér stegefedtet fra kødet på nær 2 spsk. Tilsæt portvin og eddike og øg varmen. Skrab samtidig pandens bund og lad væden koge ind, til der er 2-3 spsk. tilbage. Tilsæt bouillon og honning og kog væden ned med 1/3. Dæmp varmen og pisk smørret i lidt ad gangen. Tag saucen af varmen og smag den til med salt og peber.

Stegt julesalat: Opvarm ovnen til 180°. Flæk julesalathovederne og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel olie, honning, salt, citronskal og persille over. Steg salaten i den varme ovn i 8-10 min.

Prøv også: Andebryst med kålsalat og mormordressing