Andebryst med kålsalat og mormordressing

Lækkert andebryst og kålsalat med mormordressing.

Andebryst kan serveres med skønt og anderledes tilbehør - her en kålsalat og en dejlig dressing

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst med kålsalat og mormordressing

Ca. 6 personer

Det skal du bruge:
3-4 store andebryster, groft salt.

Sauce: 5 dl hønsebouillon, 1½ dl fløde, evt. kulør, majsstivelse, ribsgelé, salt.

Salat: 200 g grønkål, 4 æbler, 1 dl grofthakkede, soltørrede tranebær, ½ dl ristede pinjekerner.

Dressing: 1½ dl piskefløde, saften af 1 citron, 2 spsk. sukker, salt.

Tilbehør: Aspargeskartofler.

Sådan gør du:
Dressing: Rør citronsaft i fløden og rør derefter sukkeret i. Smag til med salt og evt. mere sukker. Lad det trække en stund.

Salat: Skyl kålbladene grundigt og dup dem tørre. Skær de grove ribber af bladene og snit bladene fint (det er hurtigt i en foodprocessor). Skær æblerne i både. Vend kål, æbler, tranebær, pinjekerner og dressing sammen.

Andebryster: Rids skindsiden på andebrysterne. Krydr med salt og steg dem på skindsiden ved middelstærk varme i ca. 5 min. Vend dem og steg dem på kødsiden i 10-12 min. Afslut med 3-5 min. på skindsiden. Tag andebrysterne af varmen og lad dem trække i ca. 5 min.

Sauce: Kassér det meste af andefedtet. Hæld bouillon og fløde på resten af fedtet og varm det op. Lad det herefter simre i 5 min. Tilsæt evt. kulør. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med ribsgelé og salt.

Prøv også: Andebryst med stegt tilbehør