Mandag d. 7. november 2011 - af Pia Friis Andreassen
Andebryst med kålsalat og mormordressing
Lækkert andebryst og kålsalat med mormordressing.

Opskrift på andebryst med kålsalat og mormordressing
Ca. 6 personer
Det skal du bruge:
3-4 store andebryster, groft salt.
Sauce: 5 dl hønsebouillon, 1½ dl fløde, evt. kulør, majsstivelse, ribsgelé, salt.
Salat: 200 g grønkål, 4 æbler, 1 dl grofthakkede, soltørrede tranebær, ½ dl ristede pinjekerner.
Dressing: 1½ dl piskefløde, saften af 1 citron, 2 spsk. sukker, salt.
Tilbehør: Aspargeskartofler.
Sådan gør du:
Dressing: Rør citronsaft i fløden og rør derefter sukkeret i. Smag til med salt og evt. mere sukker. Lad det trække en stund.
Salat: Skyl kålbladene grundigt og dup dem tørre. Skær de grove ribber af bladene og snit bladene fint (det er hurtigt i en foodprocessor). Skær æblerne i både. Vend kål, æbler, tranebær, pinjekerner og dressing sammen.
Andebryster: Rids skindsiden på andebrysterne. Krydr med salt og steg dem på skindsiden ved middelstærk varme i ca. 5 min. Vend dem og steg dem på kødsiden i 10-12 min. Afslut med 3-5 min. på skindsiden. Tag andebrysterne af varmen og lad dem trække i ca. 5 min.
Sauce: Kassér det meste af andefedtet. Hæld bouillon og fløde på resten af fedtet og varm det op. Lad det herefter simre i 5 min. Tilsæt evt. kulør. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med ribsgelé og salt.
Prøv også: Andebryst med stegt tilbehør