Andebryst med ovnstegt tilbehør

Andebryst med ovnstegte grøntsager og den skønneste dipsauce er et godt bud på en velsmagende middag til weekenden

Andebryst, ovnstegte grøntsager og dipsauce med chili, soya og citron

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst med ovnstegt tilbehør

4 personer

Det skal du bruge:

2 andebryster a 300 g (fra frost, optøet natten forinden i køleskabet)
Groft salt

Dipsauce:

½ dl sød chilisauce
1 spsk. sojasauce
Citronsaft

Ovnstegt tilbehør:

1 kg kartofler
400 g gulerødder
2-3 løg
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Grillet og marineret andebryst

Sådan gør du:

Ovnstegt tilbehør:

Opvarm ovnen til 220°. Skræl kartofler, gulerødder og løg og skær dem i tern. Vend det hele med olie og timian på en plade med bagepapir. Steg grøntsagerne midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Andebryster:

Rids spæklaget på andebrysterne. Steg dem over middelstærk varme, først på skindsiden i 5 min., dernæst i
8 min. på kødsiden og til slut i ca. 5 min. på skindsiden. Lad andebrysterne hvile tildækket i 5 min., inden de skæres for på tværs af kødfibrene.

Dipsauce:

Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kalkungryde