Andebryst med ovnstegt tilbehør

Andebryst med ovnstegte grøntsager og den skønneste dipsauce er et godt bud på en velsmagende middag til weekenden

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst med ovnstegt tilbehør

4 personer

Det skal du bruge:

2 andebryster a 300 g (fra frost, optøet natten forinden i køleskabet)
Groft salt

Dipsauce:

½ dl sød chilisauce
1 spsk. sojasauce
Citronsaft

Ovnstegt tilbehør:

1 kg kartofler
400 g gulerødder
2-3 løg
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Grillet og marineret andebryst

Sådan gør du:

Ovnstegt tilbehør:

Opvarm ovnen til 220°. Skræl kartofler, gulerødder og løg og skær dem i tern. Vend det hele med olie og timian på en plade med bagepapir. Steg grøntsagerne midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Andebryster:

Rids spæklaget på andebrysterne. Steg dem over middelstærk varme, først på skindsiden i 5 min., dernæst i
8 min. på kødsiden og til slut i ca. 5 min. på skindsiden. Lad andebrysterne hvile tildækket i 5 min., inden de skæres for på tværs af kødfibrene.

Dipsauce:

Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Kalkungryde