Fredag d. 16. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Andebryst med ovnstegt tilbehør
Andebryst med ovnstegte grøntsager og den skønneste dipsauce er et godt bud på en velsmagende middag til weekenden

Opskrift på andebryst med ovnstegt tilbehør
4 personer
Det skal du bruge:
2 andebryster a 300 g (fra frost, optøet natten forinden i køleskabet)
Groft salt
Dipsauce:
½ dl sød chilisauce
1 spsk. sojasauce
Citronsaft
Ovnstegt tilbehør:
1 kg kartofler
400 g gulerødder
2-3 løg
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
PRØV OGSÅ: Grillet og marineret andebryst
Sådan gør du:
Ovnstegt tilbehør:
Opvarm ovnen til 220°. Skræl kartofler, gulerødder og løg og skær dem i tern. Vend det hele med olie og timian på en plade med bagepapir. Steg grøntsagerne midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Andebryster:
Rids spæklaget på andebrysterne. Steg dem over middelstærk varme, først på skindsiden i 5 min., dernæst i
8 min. på kødsiden og til slut i ca. 5 min. på skindsiden. Lad andebrysterne hvile tildækket i 5 min., inden de skæres for på tværs af kødfibrene.
Dipsauce:
Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Kalkungryde